Les 16 of 16
In Progress

4.3 Beweging: zoek een mentor

Jan 05/06/2023

Naast gezondheid is er nog een extra voordeel aan meer bewegen: een fysiek doel halen kan een opstapje zijn naar andere doelen in het leven. Fysieke weerstand doorbreken geeft je de motivatie om dat in andere domeinen van het leven ook te doen.

Dus de mindset die je in een sport – of het nu lopen, zwemmen of pompen is – draag je over naar de rest van je leven. Maar dezelfde vraag blijft: hoe hou je dat vol?

In de vorige video was ons advies: maak het meetbaar en volg je progressie op. Een 2de tip is: vraag professioneel advies of zoek een mentor.


re:source retreat

Niet alleen gaat de professional je dingen leren waardoor je sneller vooruitgang boekt, je geeft ook het signaal aan jezelf dat je serieus bent over je commitments. En het helpt om je commitments rond beweging een grotere prioriteit te geven, zonder dat het volledig uit jezelf moet komen.

Het is één ding om te zeggen tegen jezelf ‘ik ga proberen af en toe eens te gaan lopen’, maar het is veel krachtiger om tegen jezelf te zeggen ’ik wil een loper worden’. En voor een loper is lopen geen nagedachte, wanneer er nog tijd of energie over is.

Om te lopen heb je misschien geen professioneel advies nodig, je moet het uiteindelijk zelf doen, maar zoek bijvoorbeeld een club of naar andere lopers. Wat zijn de stappen die zij namen om tot die (halve) marathon te geraken? Welke schoenen heb je nodig of hoe leer je je loophouding verbeteren? Maak een realistisch plan hoeveel vooruitgang je wil maken en hoe vaak je daarvoor moet gaan lopen.

Maak een plan

Wat zijn jouw doelen rond beweging? En kan je daarvoor een professional inschakelen? Of is er een club met meer ervaren mensen waarbij je advies en steun kan krijgen?

Of heb je moeite om een plan te maken? Bespreek het met je buddy of laat ons weten in de comments. 👇

Zoom call

Vergeet de Zoom-call van vrijdag 29 oktober om 12u niet. We overlopen de hele commit-maand nog eens en bekijken samen hoe we onze commitments kunnen verder zetten in de toekomst.

Zet het dus in je agenda!

Hier zijn de Zoom-call details:

https://us02web.zoom.us/j/81886324349?pwd=c1VEU201d2ZYRGhsUEt2Qzl0QkE3UT09

Meeting ID: 818 8632 4349

Passcode: 582935

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *