Les 3 of 16
In Progress

1.2 Volwassen zijn…

Jan 10/04/2021

…is kiezen.

Allemaal goed en wel dat je je commit tot iets (sporten, ochtendroutine, gezonde gewoontes, productiviteit…). Maar het leven speelt zich wel op allerlei vlakken af he!

Als je kiest voor één ding, wil dat eigenlijk zeggen dat je niet of minder kiest voor andere zaken. Dat is net wat commitment vaak moeilijk maakt: dat je niet goed kan kiezen, of half-en-half kiest tussen verschillende dingen.

In deze video tonen Tom en Benjamin je een wiel van de typische dingen waaruit mensen moeten kiezen in hun leven.

Kiezen is verliezen – én winnen

Je kan maar zoveel dingen goed doen in je leven. Als je helder kan kiezen waarin, dan kunnen die zaken ook echt goed lopen. Je verliest zaken, maar er zijn ook een aantal gebieden waar je wint.

Opdracht 1 – Hoe kies je momenteel?

Kies eerst de 3 domeinen die jij momenteel in de praktijk (bewust of onbewust) voor laat komen. Dus niet hoe je zou willen dat het is in een ideale wereld, maar hoe je het écht doet momenteel. Niet je uitleg, maar wat een objectieve buitenstaander zou zien.

Wat vind je daarvan, van hoe je het nu doet?

volwassen zijn is kiezen

Opdracht 2 – En vanaf nu?

Je hebt op elk moment de kans om voor andere zaken te kiezen. Alle keuzes vragen wel een commitment op lange termijn: je kan niet elke week de focus van je leven en werk verschuiven. Dus als je nu voor iets anders kiest, is het voor een tijdje.

Dit gezegd zijnde: welke 3 domeinen maak jij vanaf nu prioritair in je leven?
En wat maak je minder belangrijk? Wat laat je?

Deel het met ons in het commentaarveld. (log je in om een reactie te plaatsen)

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *