Les 13 of 16
In Progress

3.3 Voeding: we hebben een plan!

Jan 25/09/2023

We willen het even hebben over het strategisch niveau van eetgewoontes. Want ja, soms is het gewoon té moeilijk om gezond te eten en daarop moeten we voorbereid zijn.

Wat haal je in huis en wat niet? Wat eet je op momenten dat je geen tijd of energie hebt om iets gezonds op tafel te zetten?

Daarvoor moeten we plannen. Het lijkt misschien saai of veel moeite om op voorhand met eten bezig te zijn, maar eigenlijk bespaar je er tijd mee en voorkom je problemen met je commitments.

re:source retreat

Voorkom dat je moet rekenen op wilskracht.

Iedereen kent het gevaar van met een lege maag naar de supermarkt te gaan en met vanalles thuis te komen dat je niet nodig hebt of wat niet past in je gezonde voedingsschema.

Zo is het ook als je pas gaat beslissen wat je gaat eten op het moment dat je honger hebt. Dan moet je wel heel veel wilskracht hebben om ‘nee’ te zeggen.

Maak het jezelf niet zo moeilijk en zorg dat je voorbereid bent. De kans dat je je aan je goede gewoontes houdt is veel groter.

Een maaltijd in een grotere hoeveelheid maken is niet veel meer werk dan in een kleine hoeveelheid. Als je koelkast of diepvries vol zit met gezonde maaltijden is het veel gemakkelijker om niet naar de frituur te gaan op een drukke dag. 

Hoe kan jij beter voorbereid zijn op vlak van eten?

Laat het ons weten in de comments!

Vanaf vrijdag gaan we de laatste week in voor CommitMaand. We gaan dan een hele week focussen op beweging.

Bespreek het met je buddy en laat het ons weten in de comments!

Maak hier een gratis account aan om je mening met ons te delen.

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *