Les 5 of 16
In Progress

1.3 Doe het niet alleen

Jan 10/06/2021

Je gaat commitments aan voor jezelf, maar ze werken vaak beter als je het samen met anderen doet. Je doelen en commitments publiekelijk bekend maken bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat je langer volhoudt – al is het maar om te bewijzen dat je het kan. Commitments volhouden is al moeilijk genoeg, dus wij zeggen: doe whatever works!

In deze video bespreken Tom en Benjamin het hoe en waarom van samen commitments aangaan.

Tip 1:Zet de ZOOM call van 8 oktober om 12u alvast in je agenda. Daarin zullen we niet enkel het thema van Week 2 uit de doeken doen, we zullen er jou vooral ook een buddy toewijzen waarmee je verder door de maand kan gaan – wie weet zelfs nog erna.

Tip 2: nodig vrienden, kennissen en collega’s uit om de CommitMaand samen met jou te doen. Stuur ze deze link door.

Hoe ga jij ervoor zorgen dat je het niet alleen moet doen?

Wie ga jij betrekken in je commitments?
Wanneer en hoe ga je dat precies doen?
Ga je het publiek maken? Een kennis betrekken of een expert onder de arm nemen?

Deel het met ons in het commentaarveld.

Vergeet de ZOOM Call niet!

Op vrijdag 8 oktober om 12u krijgt iedereen die aanwezig is een eigen buddy. Fantastisch toch!

Hier is de Zoom Link: https://us02web.zoom.us/j/83650324092?pwd=dW1oUVpJNFM0WitmTWFybzlNbzBWZz09
Meeting ID: 836 5032 4092
Passcode: 551490

Extra: Wat als je omgeving je doelen niet ondersteunt?

Niet iedereen staat te springen dat jij nieuwe commitments aangaat. Geen koolhydraten meer eten, wat vinden je partner en kinderen daarvan? Elke dag een uur werken aan je passieproject, wie krijgt dat uur dan geen aandacht? Je mails maar 3 keer per dag lezen, wie wil graag onmiddellijk een antwoord?

De energie om weerstand van andere mensen te overwinnen, gebruik je misschien liever om je te focussen op je doelen. Het kan dus de moeite waard zijn om rekening te houden met hun bedenkingen en mogelijks je dosis aan te passen – toch tenminste tot ze eraan gewend zijn. Enkel ‘s morgens geen koolhydraten meer, een half uur passieproject, 5 keer per dag mails…

Vaak gaat het ook over jouw eigen voornemen. Je omgeving is misschien niet actief tegen, maar ze gaan je ook niet actief ondersteunen. Hoe strak kan jij het volhouden wanneer anderen een stuk losser zijn?

Eén manier om een nieuwe standaard te zetten voor jezelf is even weg te gaan uit je omgeving en jezelf onder te dompelen in het systeem dat je wil opnemen. Daarom creëerden wij bijvoorbeeld de Re:Source Retreat. Een 4-daagse onderdompeling in mindset, voeding en beweging waarin je de hele dag met een groep werkt aan die gewoontes. Super krachtig!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *