YourCoach Café met Filip Raes over piekeren

Weg van Piekeren

Piekeren is geen pretje. Het brengt allerlei ellende met zich mee, en kan zelfs uitmonden in een angststoornis of depressie. Toch ben je er midden in een piekerbui vaak van overtuigd dat je, door te blijven tobben, een oplossing zult vinden voor zaken waar je in vastzit. Het tegenovergestelde is waar: door al dat gepieker blijf je juist vastzitten in je hoofd, en kom je maar zelden tot actie of oplossingen. Het leven staat op pauze en intussen begin je jezelf alleen maar slechter te voelen.

Tijdens het YourCoach Café van mei beschrijft Filip Raes hoe hij, als gedragstherapeut, werkt met piekeren. Al kun je piekeren nooit helemaal uit je leven bannen, je kunt er wel anders mee omgaan. Door het piekeren sneller op te merken en op die momenten sneller over te gaan tot actie, leg je het piekeren lam. Er komt meer ruimte in het leven voor dingen die er echt toe doen. Tijdens deze interactieve avond vertelt hij in heldere stappen hoe je een nieuwe weg inslaat. Hoe meer je die nieuwe weg bewandelt, hoe breder die wordt en hoe meer je jezelf bevrijdt.

Over Filip Raes

Filip Raes is hoogleraar klinische psychologie aan de KU Leuven en is opgeleid als cognitief gedragstherapeut. Met depressie als zijn belangrijkste expertise, heeft hij meer dan 15 jaar ervaring als onderzoeker in de experimentele psychopathologie en is auteur van meer dan 150 internationale peer-reviewed wetenschappelijke artikelen.

Dr. Raes heeft een actieve klinische praktijk en legt grote nadruk op maatschappelijke betrokkenheid.

Datum

20 mei 2021
Verlopen!

Tijd

8:00 pm - 10:00 pm

Kosten

€10
Loft 26

Locatie

Loft 26
Gent
Yourcoach

Organisator

Yourcoach
Telefoon
09 335 62 04
Email
info@yourcoach.be
Website
https://www.yourcoach.be

Bezoekers van het evenement

Geen deelnemers gevonden! Wees de eerste die boekt!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *