YC Café: ‘HOPE-methodiek’ met Philippe Vandevorst

Zet jezelf en jouw coachees vrij via de HOPE-methodiek – met spreker Philippe Vandevorst, bezieler van het Timotheus Project.

In 2015 ontwikkelde Philippe Vandevorst de HOPE-methodiek. Een synthese van 30 jaar onderzoekswerk binnen het Timotheus Project. Honderden mensen volgden intussen de HOPE-intensive opleidingen. 35 HOPE-facilitators (psychologen, coaches en therapeuten) gebruiken de methodiek bij het begeleiden van mensen in hun privépraktijk.

HOPE is een nieuwe methode van persoonlijke transformatie, die zich kenmerkt door haar eenvoud, zachtaardigheid en effectiviteit. De methode vertrekt vanuit de grondbeginselen van het supra-mentale bewustzijn (de realiteit die het mentale overstijgt) en de psycho-energetische psychologie. HOPE biedt jou als coach een precieze en gemakkelijk toegankelijke praktijk die mensen helpt bij het transformeren van hun uitdagingen, het omgaan met hun emoties, het oplossen van relatieproblemen tot zelfs het overkomen van fysieke moeilijkheden.

Tijdens het YourCoach Café van februari geeft Philippe ons de basis van de HOPE-methodiek mee. Hij schets het kader, de achtergrond en de praktische toepassingen ervan. En neemt ons mee in ervaringsgerichte oefeningen, zodat we tastbaar kunnen ervaren hoe het werkt en wat het voor ons kan betekenen. De methode ondersteunt en helpt bij volgende vragen :

  • Hoe kan je de coachee begeleiden om alles wat zich aandient in zijn of haar ervaringswereld op te nemen en toe te laten? Waardoor hij/zij een groter gevoel van welzijn en vrijheid kan ervaren.
  • Hoe geraak je als coach af van het gevoel dat je iets moet controleren, dat je jezelf of de coachee “beter” moet maken?
  • Hoe kan je zorgen voor een diep gevoel van ontspanning en reset van het zenuwstelsel bij de coachee?

Het HOPE-proces lost de innerlijke scheidingen op die we tijdens ons leven hebben opgebouwd, en waarvan we niet eens beseffen dat ze er zijn. Om negatieve emoties of gedachten in stand te houden is een interne scheiding nodig. Als de innerlijke scheiding eenmaal is weggesmolten, kunnen de negatieve emoties zich niet meer handhaven. Als we elke vezel van onze gewaarwording volledig ervaren als Bewustzijn, lossen de rigiditeiten in onze persoonlijkheidsstructuur en onze oordelen (negatief en positief) op natuurlijke wijze op. Wat overblijft is “alleen maar aanwezigheid”.

De natuurlijke wijsheid die we zijn wordt meer beschikbaar, het leven wordt meer bevredigend en vervullend. Wie het HOPE-proces ingaat beseft al gauw hoeveel ‘geweld’ we onszelf in ons leven aandoen. Het geweld in de buitenwereld vertelt iets over hoe we met ‘geweld’ met onszelf en elkaar omgaan. HOPE is een fundamentele aanzet om op een nieuwe manier met onszelf en met onze coachees om te gaan.

Door het HOPE-proces:

  • smelten veel levensproblemen op natuurlijke wijze weg
  • neemt het gevoel van welzijn en innerlijke vervulling toe
  • komt de coachee tot een diepe ontspanning
  • krijgt hij/zij meer toegang tot zijn/haar natuurlijke wijsheid, medeleven, humor en creativiteit

P.S. De levensveranderende voordelen van de HOPE-methodiek zijn niet afhankelijk van enige spirituele interesse of geloof.

Over de spreker:

Philippe Vandevorst (°1951) heeft van “intuïtie” een levenshouding en een vak gemaakt. Na zijn studies in economie en theologie volgde hij diverse opleidingen: Gestalt, NLP, PRH en tevens training in de US (Monroe Institute), in Frankrijk (Patrick Drouot), in Nederland (Ronald Van de Peppel). In 1988 verliet hij het klassieke onderwijs om zich alleen toe te leggen op sociocultureel volwassenwerk. Daarin specialiseerde hij zich in cursussen intuïtieve ontwikkeling, bewustzijnsverruiming, zelfontplooiing, psycho-energetica, stervensbegeleiding over de dood heen. Hij is medeoprichter en lid van de kerngroep van het Timotheus Project (1993) dat zich toelegt op de studie van het supramentaal bewustzijn.

Klik hier voor meer informatie over Philippe en het Timotheus Project.

Laat je inspireren door de HOPE-methodiek en boek jouw YourCoach café ticket voor de tweede editie van het nieuwe jaar.

Datum

25 feb 2021
Verlopen!

Tijd

8:00 pm - 10:00 pm

Kosten

€10

Locatie

Online
ZOOM link na inschrijving
Yourcoach

Organisator

Yourcoach
Telefoon
09 335 62 04
Email
info@yourcoach.be
Website
https://www.yourcoach.be

Bezoekers van het evenement

Geen deelnemers gevonden! Wees de eerste die boekt!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *