Embodied Traumasensitief Coachen – Jouw lichaam weet het beter, met Ida Veldeman

In een wereld die vaak als een wervelwind aanvoelt, verliezen we maar al te gemakkelijk het contact met ons lichaam. We komen in een modus van niet-voelen om ‘voort te gaan’.

Trauma-dynamieken zoals vermijdingsgedrag, overmatige alertheid, een negatief zelfbeeld, moeite hebben met gezonde relaties, onzekerheid… hebben een diepgaande invloed op het welzijn van mensen. Het herkennen van de impact van trauma stelt ons in staat om te begrijpen waarom mensen soms niet helemaal aanwezig kunnen zijn in het hier-en-nu.

In Embodied Traumasensitief Coachen (ETC) is het voelen van je eigen huid te midden van de turbulentie een centraal uitgangspunt. In deze workshop verkennen we de taal van het lichaam en de body-mind verbinding. Je leert hoe jouw lichaam een bron van stabiliteit kan zijn die verder reikt dan enkel maar beter omgaan met de stress en uitdagingen.

Het belooft een boeiende en verrijkende workshop te worden, waarin je concrete handvatten krijgt om de kracht van lichaamsbewust-zijn in jouw eigen leven én in je coachpraktijk toe te passen. Om optimaal te kunnen deelnemen, is het raadzaam om losse kledij mee te brengen.

Over Ida Veldeman

Als veelzijdige professional, waaronder coach, traumatherapeut, docent en trainer, yogadocent, massagetherapeut en danser heeft Ida Veldeman haar kennis uit verschillende disciplines geïntegreerd in haar werk met individuen, teams en organisaties.

Mijn benadering is geworteld in de realiteit met een focus op de instant verbinding met ons lichaam.
– Ida

 

In de workshop ‘Jouw lichaam weet het beter’, deelt zij graag oefeningen die je zo kan meenemen naar jouw coachpraktijk. Zij baseert zich daarbij op haar benadering van Embodied Traumasensitief Coachen, het resultaat is van interdisciplinair werk, geïnspireerd door intussen bijna 20 jaar aan intensieve begeleiding van individuele coachees, teams en organisaties. Zij integreert daarbij het begrip van trauma binnen Embodied Traumasensitief Coachen (ETC) als een toestand waarin ons zenuwstelsel zich bevindt. Trauma manifesteert zich in het ‘nu’, hierdoor komen verleden en heden samen. Wat je op dit moment ervaart, is een reflectie van wat je in het verleden hebt doorgemaakt en vice versa. Die staat wordt zichtbaar in verschillende aspecten zoals gedrag, emotieregulatie, moeilijkheden in het opbouwen van relaties, fysieke gezondheid en jouw belichaming van wat zich vanbinnen afspeelt. Het lichaam onthult niet alleen de impact van trauma, het biedt ook de sleutel tot herstel en veerkracht.

Datum

20 jun 2024
Verlopen!

Tijd

8:00 pm

Kosten

€15
Loft 26

Locatie

Loft 26
Gent
Yourcoach

Organisator

Yourcoach
Telefoon
09 335 62 04
Email
info@yourcoach.be
Website
https://www.yourcoach.be

Bezoekers van het evenement

Responses